Focolio Blogg

Är det så man hittar kunder?

Ytterligare några dagar senare var det dags för mig och Niklas att ge oss ut på vår resa. Vi hade gjort oss av med både boende, jobb och en väldans massa prylar. Vi ville få tid, energi och möjlighet att ägna oss åt skapande.

Jag tänkte att det kanske skulle bli en del fotografjobb som jag inte kunde ta i och med att jag var bortrest. Jag skrev därför på Facebook och Instagram om detta, och bara frågade om någon var sugen på att få lite fotografuppdrag av mig.

Jag blev helt överrumplad av responsen! Detta var bara via mina privata kanaler, men jag fick ändå både personer jag känner och inte känner som hörde av sig och ville ha fotouppdrag. Både etablerade fotografer och hobbyfotografer som ville komma igång och börja tjäna pengar på sin passion. Är det så man skaffar uppdrag? Är det svårt att komma igång? Svårt att hitta kunder som passar en?

Är det så man skaffar uppdrag? Är det svårt att komma igång? Svårt att hitta kunder som passar en?

Responsen gjorde att jag organiserade mina uppdrag till att bli lite av en fotografförmedling, men framförallt blev det ännu ett tecken - någonting för att hjälpa fotografer behövs.

På planet från Stockholm började jag och Niklas diskutera problemet och spåna på idéer.

Flicka tittar uppgivet ut genom fönster
Flicka tittar uppgivet ut genom fönster
Hur hittar man kunder?