Focolio Blogg

Vem är en bra fotograf?

Som ett ytterligare steg i att försöka bredda mig som fotograf började jag såklart googla. Finns det någon sida fotografer bör signa upp på? Använder fotografer Linkedin? Är CV en grej även för fotografer?

Jag hittade inte riktigt någonting där jag kände att jag ville visa upp mig, eller där jag kände att det fanns något värde att hämta. Jag blev tipsad av en kompis att söka upp fotografgrupper på Facebook, så det blev nästa steg. Jag sökte upp många grupper - allt från hobby till proffs. I många av grupperna behövde man dock ansöka om att gå med. Administratörerna var de som bestämde om jag fick vara med. Jag skulle skicka in min hemsida, ladda upp kundleveranser och ange mina sociala mediekonton för mig som fotograf - så att de kunde avgöra om jag var tillräckligt bra för att få vara med.

Vem har rätt att avgöra vem som är en bra fotograf?

I flera grupper för bröllopsfotografer har jag fortfarande inte fått komma med, trots att jag fotat bröllop i flera år, där kunderna uppenbarligen tycker att jag är tillräckligt bra för att bli bokad och betald. Vem har rätt att avgöra vem som är en bra fotograf? Är det inte upp till kunderna? I några av grupperna där jag trots allt kom med har jag frågat detsamma, men då antingen blivit blockad eller inte fått något svar.

Jag kände mig lite kränkt över att inte få komma med i en liten Facebookgrupp ens, men framförallt kände jag mig ännu mer säker på att jag ville skapa någonting annat för fotografer.

Kvinna i burka fotar med sin telefon
Kvinna i burka fotar med sin telefon
Vem bestämmer vem som är en bra fotograf?