Focolio Blogg

Ska man behöva gå lärling, 2019?

Jag, Hanna, har varit fotograf i rätt många år. Allra mest som hobbyfotograf, men på senare år har jag haft företag och fotat framförallt bröllop som business.

I höstas blev jag sugen på att testa ett nytt område för fotografjobb. Kanske reklam, interiör eller något liknande. Mest för att testa något nytt och utvecklas som fotograf. Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra. Hur brandar jag om mig? Hur hittar jag kunder? Hur visar jag att jag är en bra fotograf även kring sånt jag knappt än har bilder på?

Hur brandar jag om mig? Hur hittar jag nya kunder? Hur visar jag att jag är en bra fotograf även inom sånt jag knappt har bilder på?

Jag känner en riktigt grym fotograf som också jobbar som det på heltid, så jag bokade in en kaffe med honom. Det var en jätteinspirerande fika med mycket tips och peppande. Men på frågan hur man tar sig in i en ny bransch var svaret ändå lite förvånande. Det var i princip att gå som assistent till någon etablerad fotograf och samtidigt snacka sig till kontakter. Kanske att det kändes lite gammaldags?

Jag tänkte inte på det då, men efter några dagars reflektion kunde jag ändå se tillbaka på att det var då tankarna kring att skapa någonting bättre för fotografer började gro.

Bäbis matad i mans famn
Bäbis matad i mans famn
Ska man verkligen behöva gå lärling, 2019?